Dostupni linkovi

Crna Gora: MANS traži izmjenu Strategije za borbu protiv korupcije


Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) dostavila je Ministarstvu unutrašnjih poslova predloge za izmjenu Strategije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, jer smatraju da Međuresorska radna grupa za izradu Strategije taj tekst nije uskladila sa primjedbama Evropske komisije (EK).

U toj organizaciji se, kako su naveli, nadaju da će resorni ministar Ivan Brajović „imati više sluha za taj problem“.

„Želimo da vjerujemo da će se on, kada to već Međuresorska radna grupa nije učinila, na odgovoran način odnijeti prema obavezujućim primjedbama EK, koje se u potpunosti mogu uvažiti ukoliko ministar Brajović prihvati komentare MANS-a“, saopšteno je iz te organizacije.

U MANS-u smatraju da je, u poglavlju Strategije koje se odnosi na sukob interesa, potrebno jasno prepoznati specifičnu situaciju u kojoj se nalazi Crna Gora, zbog, kako dodaju, činjenice da Vlada permanentno odlučuje o poslovnim interesima predsjednika Vlade i članova njegove najbliže porodice.

„Neophodno je pomenuti da su Premijer i njegov brat akcionari Prve banke kojoj je Vlada odlučila da dodijeli državnu pomoć, a koja je vraćena na krajnje netransparentan način, uz mnoge sumnje da su tome prethodile značajne uplate iz državnih fondova“, ocijenjeno je iz MANS-a.
XS
SM
MD
LG