Dostupni linkovi

Italijanski ministri protiv "Fiata" u SrbijiItalijanska vlada oštro se protivi odluci Fiata da novi model proizvodi u Srbiji umjesto u Italiji, izjavilo je više italijanskih ministara.

"Moramo da zatražimo i od vlade i od države da se angažuju kako bi favorizovali rast i razvoj, a tek potom da razmišljaju o proizvodnji u inostranstvu", kaže ministar Andrea Ronki.

Predsjednik Fijata Serđo Markjone je najavio da će ta kompanija proizvodnju novih modela "fiat idea" i "lanca " prebaciti u Srbiju.

Italijanski ministri ocjenjuju da "to liči na ljetnju doskočicu ili prisilu", ali se najavljuje vrlo čvrst otpor Fiatovoj ideji da se ta mogućnost konkretizuje.

U intervjuu koji objavljuje Stampa, potpredsjednik Privredne komore za izvoz Adolfo Urso ocenio je Fiatove namjere da proizvodi novi model automobila u Srbiji kao "neprilične" i pozvao na obnavljanje pregovora.

Ministar pravde Roberto Kalderoli i član populističke Severne lige, ocijenio je da niko ne može da koristi državnu pomoć, ubire profit "i da zatim ode a da ne plati račun".
XS
SM
MD
LG