Dostupni linkovi

Šešelj tužio Nikolića za klevetu



Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj podnio je privatnu krivičnu tužbu protiv lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, zbog klevete.

Kako je precizirao funkcioner SRS-a Nemanja Šarović, tužba je podnijeta zbog "lažne tvrdnje da je lider radikala iz Haga pokušao da naruči ubistvo".

U tužbi Osnovnom sudu u Beogradu zatraženo je da Nikolić, Šešelju na ime naknade nematerijalne štete, usljed pretrpljenih duševih bolova zbog povrede časti i ugleda isplati iznos od milion dinara.

Nikolić je za dnevni list "Alo" u broju od 1. jula "izneo lažnu tvrdnju da je Šešelj iz ćelije u Hagu prije dvije-tri godine pokušao da naruči ubistvo jednog čoveka, ali da je onaj ko je dobio zadatak da to prenese, odbio da to učini", rekao je Šarović.

Šarović je na konferenciji za novinare rekao i da je Nikolić u "Blicu" u broju od 1. jula otkrio da je "navodni posrednik, osoba koja je navodno prenosila nekakve cedulje bivši funkcioner SRS-a i sadašnji zamjenik predsjednika SNS-a Aleksandar Vučić".

Šešelj u privatnoj krivičnoj tužbi zahteva da se saslušaju Nikolić i Vučić, koji je za "Kurir" od 9. jula, na pitanje o navodnoj njegovoj ulozi posrednika u "prenošenju cedulja", odgovorio da nikada u životu neće progovoriti nijednu riječ o tome, rekao je Šarović.

"Šešelj omogućava Vučiću da kaže sve što zna, ali je jasno da Vučićeva namjera da o tome ne progovori nijednu riječ znači da su Nikolić i Vučić tendenciozno plasirali laži s ciljem da otežaju Šešeljev položaj u Hagu", kazao je Šarović.
XS
SM
MD
LG