Dostupni linkovi

Demantovna vijest o pronalasku eksploziva o Donjem Vakufu



Vijest o pronalasku četrdeset kilograma eksploziva velike razorne moći u napuštenoj kući, te privođenju jednog visokopozicioniranog službenika MUP-a, koju su kasno sinoć i jutros objavili pojedini elektronskii i printani mediji u Republici Srpskoj, je dezinformacija, potvrđeno je Feni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednje Bosanskog Kantona.

Pripadnici MUP-a nijesu sudjelovali ni u kakvoj akciji niti postoje saznanja o njenom provođenju od SIPA-e i Federalne uprave policije. U Policijskoj stanici Donji Vakuf, takođe, nemaju nikakvih informacija u vezi akcije koja je navodno sprovedena na teritoriji tog grada.

Prethodno su Nezavisne novine objavile da je više od 40 kilograma eksploziva velike razorne moći pronađeno je u napuštenoj kući u Donjem Vakufu.Ovaj izvor je naveo da će daljom istragom biti utvrđeno da li je taj eksploziv bio namijenjen novom terorističkom napadu u BiH ili je njegova sudbina bila da završi u nekoj drugoj zemlji u regionu.

Prema tim informacijama, u akciji su učestvovali agenti obavještajno-bezbjednosnih agencija iz BiH, a sve je odrađeno u strogoj tajnosti, te da je nakon pronalaska eksploziva uhapšen i jedan visokoobrazovani policijski službenik MUP-a Federacije BiH, koji se dovodi u vezu s vehabijskim pokretom.
XS
SM
MD
LG