Dostupni linkovi

Spasović: Nedobronamerna Komšićeva izjava



Ambasador Srbije u BiH Grujica Spasović izjavio je da reagovanje člana Predsedništva BiH Željka Komšića na izjave predsednika Srbije Borisa Tadića i Hrvatske Ive Josipovića o BiH nije dobronamerno i ne doprinosi većem razumevanju i boljim odnosima između dve zemlje.

"Ostaje nejasno čemu zamerke predsednicima Srbije i Hrvatske kada ističu da podržavaju suverenitet BiH. Oni to rade ne samo kao predsednici država koje su potpisale Dejtonski mirovni sporazum, već i zato što su svesni da bi destabilizacija i ugrožavanje teritorijalnog integriteta BiH ugrozila i destabilizovala čitav region, dakle i susedne zemlje", rekao je Spasović agenciji Srna.

Predsednici Srbije i Hrvatske izjavili su ranije da su njihove zemlje, kao potpisnice Dejtonskog mirovnog sporazuma, saglasne u stavu da BiH treba da ostane jedinstvena država u kojoj se tri naroda moraju dogovoriti o ustavnim načelima.

"Hvala im na lepim željama. I ja podržavam celovitost i suverenitet Hrvatske i Srbije bez Kosova", rekao je Komšić, dodavši da bi predsednici susednih država trebalo da se bave svojim zemljama i problemima kojih imaju i previše, a ne BiH.
XS
SM
MD
LG