Dostupni linkovi

Policija nastavlja da hapsi u Varšavskoj u Zagrebu


Zagrebačka policija izvijestila je da je jutros privela pet osoba zbog pružanja pasivnog otpora prilikom početka radova u Varšavskoj ulici.Među uhapšenima je i Josip Kregar.

Policija navodi da je jutros pružala asistenciju Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet zbog osiguranja početka radova na rekonstrukciji dijela Varšavske ulice, u skladu sa zakonom.

Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević kazao je da je policija uhapisla aktiviste koji su jutros prvi došli na mjesto planirane gradnje podzemne garaže u Varšavskoj ulici gdje su radnici Zrinjevca jutros oko 5 sati počeli sa siječom drveća.

Aktivisti su uhapšeni tokom blokiranja ulaska mehanizacije u Varšavsku ulicu, a među njima su Josip Kregar potpredsjednik Skupštine grada, glumica Urša Raukar i koordinator udruge Pravo na grad Teodor Celakoski, rekao je Hini Tomašević.

Tomašević ističe da udruge nastavljaju s aktivnostima iako su radnici Zrinjevca već uklonili drveće iz Varšavske ulice, koja je, kaže, još uvijek blokirana i osigurava ju više od sto policajaca.

Tomašević kaže da su prije dva dana zatražili od zagrebačke Gradske skupštine, koja kontroliše skupštinu Zagrebačkog holdinga da njihove komapnije , poput Zrinjevca ne učetsvuju u radovima u Varšavskoj.

"Danas se to dogodilo, Zrinjevac je uklonio drveće i za to je odgovorna gradska vlast", kazao je Tomašević.

Osim gradske, Tomašević smatra da je politički odgovorna i državna vlast. Drži da nije moguće da jedan dio policije sprovodi kriminalističku obradu zbog štetnog ugovora u Varšavskoj po nalogu Državnog odvjetništva, a drugi dio policije osigurava početak radova u Varšavskoj.
XS
SM
MD
LG