Dostupni linkovi

Turski avioni bombardovali sjever Iraka


Turski borbeni avioni bombardirali su danas ciljeve na sjeveru Iraka i tom prilikom povrijeđen je jedan civil, a pričinjena je velika materijalna šteta, saopštili su irački zvaničnici.

U bombardovanju je povrijeđen muškarac iz sela Sidakan u iračkoj pokrajini Arbil, u blizini granice između Iraka i Turske, rekao je za Reuters lokalni zvaničnik Ahmed Kader.

Do napada je došlo oko tri sata jutros po lokalnom vremenu, a bombe su pogodile pet lokacija, objavljeno je na web stranici PUKMedije, putem kojeg se oglašava stranka iračkog predsjednika Džalala Talabanija Patriotska unija Kurdistana (PUK).

Turska vojska povremeno bombarduje položaje kurdskih pobunjenika na sjeveru Iraka, odakle pripadnici Radničke partije Kurdistana (PKK) decenijama izvode napade na turske vojnike i vojne objekte. Pripadnici PKK pojačali su napade na ciljeve turske vojske, pošto su 1. juna prekinuli jednogodišnje primirje optužujući vladu turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da nije uspjela da pronađe političko rješenje za sukob koji traje već 26 godina.

XS
SM
MD
LG