Dostupni linkovi

Sumnjiva torba uzrok blokade u centru Osla



Norveška policija je u petak blokirala šire područje centra Osla nakon što je u blizini premijerove kancelarije nađena ostavljena torba čiji sadržaj se nakon istrage pokazao bezopasnim, otkrila je policija.

Pregledali smo torbu i utvrdili da nije opasna. Podigli smo stepen pripravnosti, izjavio je AFP-u portparol policije Osla Joern-Kr Joergensen.

Ranije u toku jutra, nedaleko od zgrade u kojoj se nalazi kancelarija premijera Jensa Stoltenberga, dan nakon hapšenja tri bliska pripadnika Al-Qaide u Oslu i Njemačkoj zbog sumnji da su pripremali "terorističke" akcije, pronađen je sumnjivi prtljag, što je stavilo snage sigurnosti u pripravnost.

Šire područje središnjeg dijela glavnog grada Norveške bilo je zatvoreno za pješake a autobuske linije su bile preusmjerene. Vatrogasci i hitne medicinske službe bile su stavljene u stanje pripravnosti, ali nijedna zgada nije bila evakuisana.

Jedan drugi portparol policije, Frank Halse, izjavio je da se u torbi nalazio prljavi veš i drugi bezopasni predmeti i da je vjerovatno pripadala nekom ovisniku o drogama.
XS
SM
MD
LG