Dostupni linkovi

Vanredna vijest

MIP CG traži objašnjenje ambasadora zbog osude napada dječaka


Ministasrtvo inostranih poslova (MIP) zatražiće objašenjenje od ambasadora Velike Britanije i Njemačke, Ketrin Najt-Sends i Petera Platea, povodom njihovog zajedničkog obraćanja medijima, u kome se osuđuje napad na dva dječaka na igralištu u podgoričkom naselju Zagorič, 25. juna.

Iz crnogorskog MIP-a saopštili su da će nakon toga, ukoliko bude potrebno, “dati instrukciju svojim ambasadorima u Berlinu i Londonu da tim povodom obave razgovore na odgovarajućem nivou u ministarstvima inostranih poslova Njemačke i Velike Britanije”.

U saopštenju se navodi da će MIP, povodom zajedničkog saopštenja dvoje ambasadora, zatražiti od njih objašnjenje “u skladu sa diplomatskom praksom u ovakvim slučajevima”.

Ambasade Njemačke i Velike Britanije u Podgorici osudile su u ponedjeljak napad na maloljetnog sina predsjednika Pokreta za promjene i njegovog druga i pozvale nadležne organe na detaljnu istragu.

Crnogorska policija uhapsila je trojicu mladića zbog sumnje da su se nasilnički ponašali prema maloljetnim B.M. (16) i B.R. (14) iz Podgorice.

Incident se dogodio nakon što su maloljetnici, od kojih je jedan sin predsjednika Pokreta za promjene, odbili da ustupe košarkaško igralište trojici mladića koji su ih potom fizički napali. Iz policije je saopšteno da napad nije politički motivisan jer napadači nijesu znali ko je otac maloljetnog B.M.
XS
SM
MD
LG