Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosor najavila rebalans budžetaPredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor najavila je danas skori rebalans budžta koji bi se trebao usvojiti tokom ljeta na vanrednoj sjednici Hrvatskog sabora.

U izjavi novinarima nakon višesatne sjednice Predsjedništva HDZ-a, Kosor je rekla kako je centralna tema sjednice bila rebalans proračuna, o čemu namjerava razgovarati i s koalicionim partnerima.

Glavne dvije stavke u rebalansu bit će prikupljanje sredstava za sprovođenje referenduma o izmjenama Zakona o radu (ZOR) te za nadoknadu šteta seljacima kojima su poplave nanijele ogromne štete, izvijestila je.

Na novinarski upit kome će se u rebalansu srezati sredstva, Kosor je rekla da se razgovara o tome i svakako da se o tim prijedlozima mora razgovarati s koalicionim partnerima, i to mora biti odluka koalicione Vlade.

Očekujem da će predstavnici sindikata uručiti prikupljene potpise za održavanje referenduma, naglasila je.

Dodala je kako je očekivala da će se to dogoditi i ranije kako bi se kroz sustav ministarstava unutrašnjih poslova i uprave potpisi provjerili, te pripremilo sve što je potrebno za referendum. Vlada RH se neće odmarati cijelo ljeto a raditi će i Hrvatski sabor, istakla je Kosor.

Na novinarsko pitanje razmišlja li o povlačenju prijedloga dopuna i izmjena Zakona o radu, pa samim time i izbjegavanju referenduma, Kosor je kratko dodala kako Zakon o radu nije uvršten u dnevni red te da je prvi zadatak ispoštovati odluku o referendumu.
XS
SM
MD
LG