Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosor najavila rebalans budžeta



Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor najavila je danas skori rebalans budžta koji bi se trebao usvojiti tokom ljeta na vanrednoj sjednici Hrvatskog sabora.

U izjavi novinarima nakon višesatne sjednice Predsjedništva HDZ-a, Kosor je rekla kako je centralna tema sjednice bila rebalans proračuna, o čemu namjerava razgovarati i s koalicionim partnerima.

Glavne dvije stavke u rebalansu bit će prikupljanje sredstava za sprovođenje referenduma o izmjenama Zakona o radu (ZOR) te za nadoknadu šteta seljacima kojima su poplave nanijele ogromne štete, izvijestila je.

Na novinarski upit kome će se u rebalansu srezati sredstva, Kosor je rekla da se razgovara o tome i svakako da se o tim prijedlozima mora razgovarati s koalicionim partnerima, i to mora biti odluka koalicione Vlade.

Očekujem da će predstavnici sindikata uručiti prikupljene potpise za održavanje referenduma, naglasila je.

Dodala je kako je očekivala da će se to dogoditi i ranije kako bi se kroz sustav ministarstava unutrašnjih poslova i uprave potpisi provjerili, te pripremilo sve što je potrebno za referendum. Vlada RH se neće odmarati cijelo ljeto a raditi će i Hrvatski sabor, istakla je Kosor.

Na novinarsko pitanje razmišlja li o povlačenju prijedloga dopuna i izmjena Zakona o radu, pa samim time i izbjegavanju referenduma, Kosor je kratko dodala kako Zakon o radu nije uvršten u dnevni red te da je prvi zadatak ispoštovati odluku o referendumu.
XS
SM
MD
LG