Dostupni linkovi

Privedeni vaterpolisti zbog pokušaja silovanja na Hvaru


Petorica kadeta vaterpolo kluba Mladost iz Zagreba osumnjičena su za pokušaj silovanja 18-godišnje Britanke i privedeni u istražni centar suda u Splitu, prenijeli su danas hrvatski mediji.

Policija u Splitu je potvrdila privođenje petorice osumnjičenih, ne navodeći njihov identitet, niti druge pojedinosti. Prema navodima hrvatskih medija, mladi kadeti vaterpolo kluba Mladost Britanku su upoznali na Hvaru u jednom klubu. Oni se brane tvrdeći da im nije bila namera da je siluju.

Britanka je zajedno s prijateljicom (21) bila u klubu, a navodno je napadnuta po izlasku. Pomoć je pozvala Hvaranka koja je čula njeno dozivanje.

U Kliničko-bolničkom centru u Splitu je utvrđeno da su Britanki povrijeđene noge i da u krvi ima 1,75 promila alkohola. Navodno je utvrđeno da nije bilo seksualnog odnosa. Kako prenose pojedini mediji, Britanka se zbližila s jednim od mladih vaterpolista i oko dva sata ujutro s njim izašla u šetnju, ali se uplašila pošto je primijetila da ih četvorica prate.

Kako pišu mediji, povrijeđena je kada su oni pokušali da je uhvate dok je pokušavala da pobjegne preko zida visokog dva metra. Britanka je uspela da pobegne.

Mediji podsećaju na prošlogodišnji slučaj navodnog silovanja 19-godišnje Norvežanke na Hvaru, za koji se na kraju ispostavilo da je izmišljen.

Trener kadeta Mladosti, vaterpolista Dubravko Šimenc nije hteo da komentariše slučaj, navodeći da je istraga u toku.Vaterpolisti su bili na Hvaru na pripremama.
XS
SM
MD
LG