Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Bakir Izetbegović kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH


Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) predložilo je danas Bakira Izetbegovića, sina Alije Izetbegovića, za kandidata za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, a Šefketa Hafizovića za kandidata za predsjednika Republike Srpske /RS/.

Izetbegovića je predložio lider SDA Sulejman Tihić, koji je nakon sjednice Predsjedništva stranke u Šamcu, rekao je novinarima da je bilo dosta kandidata koji mogu da obavljaju funkciju člana Predsjedništva BiH, ali da je izabran najbolji.

"Bakir Izetbegović je čovjek sa političkim iskustvom i osoba koja će slijediti politiku stranke i njenog osnivača Alije Izetbegovića, a to je politika za sve građane BiH, ne samo za Bošnjake, nego i Srbe i Hrvate", rekao je Tihić.

On je istakao da je Bakir Izetbegović proveo najteže vrijeme za BiH uz svog oca, kao šef kabineta, te ima bogato radno i političko iskustvo.

Predsjedništvo SDA usvojilo je liste kandidata za sve nivoe zakonodavne vlasti. Nosioci lista iz pet izbornih jedinica za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Federacije BiH su Asim Sarajlić, Šamsudin Mehmedović, Senad Šepić, Amir Fazlić i Salko Sokolović, dok će nosioci iz tri izborne jedinice za parlament BiH iz RS biti Adil Osmanović, Sadik Ahmetović i Ekrem Hadžić.
XS
SM
MD
LG