Dostupni linkovi

Prva godišnjica smrti obožavatelji Michaela Jacksona



Obožavatelji Michaela Jacksona obilježili su prvu godišnjicu smrti "kralja popa", noćnim bdijenjima i okupljanjima širom svijeta, a više hiljada ljudi očekuje a groblju u Los Angelesu gdje počiva taj slavni pjevač.

Tačno godinu dana prošlo je otkako je kralj popa umro u 50. godini od prekomjernog uzimanja lijekova u svom domu u Los Angelesu, nekoliko sedmica prije najavljenog povratka na scenu u Londonu koji su mediji i publika očekivali s velikom pažnjom.

Hiljade Jacksonovih obožavatelja očekuju se u petak na groblju Forest Lawnu u Glendaleu, u predgrađu Los Angelesa.Ulazak u mauzolej s njegovim posmrtnim ostacima i dalje će, medutim, biti zabranjen za gradane koji ce se samo moci pomoliti i ostaviti cvijeće ispred zgrade mauzoleja.

Jedina službena svečanost održat ce se u Garyju, u Indijani, rodnom gradu Michaela Jacksona, gdje će njegova majka Katherine otkriti spomenik sinu.

Kuću u kojoj je to čudo od djeteta odraslo zajedno s braćom i sestrama, njegovi obožavatelji obavezno posjećuju. U subotu će se njemu u spomen održati koncert u hotelu u Beverly Hillsu, na kojem bi trebali biti neki članovi Jacksonove porodice.
XS
SM
MD
LG