Dostupni linkovi

Pravosuđe Srbije ispitaće da li je Kalinić ubio odbjegle “zemunce”


Srbijanski pravosudni organi ispitaće navode hrvatskog "Nacionala" o tome da je Sretko Kalinić priznao da je ubio dvojicu odbjeglih zemunaca, javlja B92.

Pripadnik Zemunskog klana Sretko Kalinić hrvtatskoj policiji je opisao kako je ubio svoje kolege iz kriminalne grupe, Milana Jurišića I Ninosalva Konstantinovića, piše "Nacional".

Kakoje rečeno B92, nadležni organi Srbije će odlučivati o eventualnom podizanju novih optužnica i povlačenju postojećih poternica za odbeglim članovima zemunskog klana, ako se utvrdi da su ubijeni.List navodi da je Kalinić ispričao da je Jurišića ubio u Španiji, da ga je doslovno raskomadao, samlio u mašini za mljevenje mesa, spakovao u plastične kese i bacio ih u rijeku.

Kalinić je otkrio je i ko su mu bili pomagači u tom ubistvu, te da su stan gdje su ubili Jurišića posle okrečili kako bi sakrili tragove krvi.

Kalinić je ispričao da je Konstantinovića ubio u Srbiji, da su ga zakopali blizu autoputa Zagreb - Beograd, navodi "Nacional". Hrvatskoj policiji Kalinić je govorio i o likvidaciji nekih zaštićenih svedoka, poput Zorana Vukojevića Vuka, kojeg je, kako je rekao, ubio po nalogu Milorada Ulemeka Legije.

B92 je sinoć objavio da nije isključena mogućnost da je od preostalih odbeglih "zemunaca" još neko ubijen. U emisiji "Insajder" objavljeno je da su u bekstvu još trojica "zemunaca" - Milan Jurišić, Ninoslav Konstantinović i Vladimir Milosavljević - ali da nije isključena mogućnost da su upravo Kalinić i Simović ubili nekoga od njih, s obzirom na to da je Kalinić priznao da je, dok je bio u bjekstvu, počinio još ubistava, između ostalog i u Španiji i u Srbiji.
XS
SM
MD
LG