Dostupni linkovi

Kevin Costner iznio Kongresu plan o čišćenju naftne mrlje


Američki glumac Kevin Costner iznio je pred američkim Kongresom svoj plan o čišćenju naftne mrlje u Meksičkom zaljevu, izvijestili su američki mediji.

Slavni glumac je kongresnom odboru zaduženom da istraži uzroke najveće prirodne katastrofe u povijesti SAD-a u srijedu predstavio tehnologiju svoje tvrtke koja se bavi proizvodnjom uređaja za čišćenje naftnih mrlja, procesom razdvajanja nafte od vode prije nego što dospije do obale.

Na patentiranje tih uređaja i njihovo razvijanje, na čemu je radio zajedno sa svojim bratom, znanstvenikom, Costner je potrošio više od 20 milijuna dolara.

On je objasnio kako je bilo teško natjerati bilo koga da sasluša njegov plan i dodao da njegova tvrtka Ocean Therapy Solutions svojim strojevima može očistiti mrlju efikasno i bez mnogo ulaganja.

Costner je iskoristio ovu priliku da napadne naftne tvrtke koje ne ulažu dovoljno napora u saniranje ekoloških katastrofa izazvanih isticanjem nafte.

"Logično bi bilo da naftna industrija, koja profitira od mora, ima zakonsku obavezu štititi more", rekao je glumac.

"Teško je razumjeti da smo uspjeli poslati čovjeka na Mjesec i razvijamo nuklearnu energiju, ali da još uvijek nismo u stanju očistiti naftne mrlje koje pravimo."
XS
SM
MD
LG