Dostupni linkovi

Vanredna vijest

USKOK traži pritvor osumnjičenih u akciji "Offside"


USKOK je za 21 osumnjičenog za namještanje prvoligaških nogometnih utakmica zatražio jednomjesečni istražni zatvor, a o tom zahtjevu poslijepodne će na posebnom ročištu odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić.

Akcijom "Offside" obuhvaćeno je 19 prvoligaških nogometaša i nogometnih djelatnika te trojica navodnih organizatora namještanja utakmica i kladioničarskih prijevara, no na sud na Zrinjevcu jutros nije doveden jedan od osumnjičenih jer je, kako se neslužbeno doznaje, priznao nedjelo pa je pušten da se brani sa slobode. Za sada nije poznato tko je to priznao krivnju i pristao na suradnju s USKOK-om.

"Offside" je pokrenut krajem prošle godine na temelju podataka njemačke policije. Sumnja se da je od kraja marta do početka maja ove godine namješteno osam prvoligaških utakmica, a četiri puta namještanje nije uspjelo. Organizatori prijevare po namještenoj su utakmici na kladionicama navodno "zarađivali" od 150.000 do 300.000 eura.

USKOK sumnja da su namještene utakmice Croatia Sesveta sa Zadrom, Slaven Belupom, Rijekom, Varteksom, Zagrebom i Cibalijom. Utakmice su navodno namještene pošto je Croatia Sesvete "izgubila šanse za ostanak u prvoj ligi". Osumnjičeni igrači kluba s ruba grada Zagreba, tvrde u USKOK-u, podmićeni su sa svotama od 20 do 50 tisuća eura kako bi "pustili" utakmice. Sporne su i utakmice Slavena Belupa i Zadra te Hajduka i Međimurja.
XS
SM
MD
LG