Dostupni linkovi

Širazi: Revolucionarna garda spremna da prati brodove aktivista


Ali Širazi, predstavnik iranskog vrhovnog lidera ajatolaha Ali Hamneija, rekao je danas da je Revolucionarna garda spremna da pruži vojnu pratnju teretnim brodovima koji prevoze humanitarnu pomoć u Pojas Gaze.

"Pomorske snage Revolucionarne garde spremne su da prate mirovne konvoje u Gazu sa svim svojim snagama i sposobnostima", rekao je Širazi prenosi iranska novinska agencija "Mehr".

Širazi je istakao da ukoliko vrhovni lider da sličnu naredbu onda će pomorske snage Revolucionarne garde na najbolji mogući način pružiti zaštitu konvojima.

Početkom sedmice izraelski komandosi su se iz helikoptera užadima spustili na brodove koji su prevozili humanitarnu pomoć u Pojas Gaze, pri čemu je poginulo devet turskih državljana, među kojima je i jedan sa dvojnim američkim državljanstvom.

Izrael je saopštio da neće dozvoliti da nijedan brod dođe do Pojasa Gaze zbog blokade koja je uvedena kako bi se sprečilo da oružje dođe na teritoriju koja je od 2007. godine pod kontrolom islamističke organizacije Hamas.
XS
SM
MD
LG