Dostupni linkovi

Josipović vjeruje da će se Tadić pokloniti žrtvama na Ovčari



Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sinoć je u Dnevniku Plus HTV-a izrazio uvjerenje da će se srbijanski predsjednik Boris Tadić pokloniti žrtvama pokolja na Ovčari, kao što se on poklonio žrtvama zločina u svim trima narodima u BiH.

Ocijenivši kako u Tadićevim riječima prepoznaje "znakove želje za prijateljstvom, ublažavanjem i saniranjem strašnih stvari koje su se dogodile", Josipović je ustvrdio kako "ne možemo vratiti mrtve, ali možemo izgraditi novo povjerenje i optimizam".

Govoreći o odnosima sa Srbijom, Josipović je ponovio da je nesumnjiv interes Hrvatske da se počnu sređivati stanje i odnosi s tom zemljom, u kojom ima mnogo otvorenih pitanja i naglasio kako je "uvijek lakše pronaći izgovor, a puno teže pružiti ruku pomirenja i započeti konstruktivni dijalog i završiti ga".

Josipović je kao pozitivne rezultate posjeta naveo prije svega obećanja predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika i cijelog političkog vrha tog kraja da će se pomagati povratak Hrvata, kojima je zajamčena sigurnost, i da će se olakšati registracija birača za predstojeće izbore u BiH.
XS
SM
MD
LG