Dostupni linkovi

BH Airlines od sutra leti za Zagreb


Zrakoplovna kompanija B&H Airlines uvodi od 21.svibnja redovnu liniju Sarajevo-Zagreb svaki dan, osim subote, a prije četiri dana promotivno je otvorila sličnu avio-liniju prema Beogradu.

Prvo, promotivno, slijetanje avona BH Airlinesa s 50-tak novinara i članova Uprave te kompanije u zagrebačkoj je zračnoj luci dočekano tradicionalnim 'vodenim pozdravom', impozantnim vodenim tunelom kroz koji je avion sletio.

Pomoćnik glavnog direktora zračne luke Zagreb Ivan Damjanović kazao je kako je svaki dolazak nove zrakoplovne kompanije povijesni i za kompaniju i za zračnu luku, pa tako i današnji.

Zrakoplov BH Airlinesa sa 66 putničkih mjesta polijetat će svaku večer u 19,30 iz Sarajeva za Zagreb osim subote, i ujutro u 6,30 iz Zagreba za Sarajevo.

Takvim redom letenja, pojašnjava generalni direktor BH Airlinesa Nudžeim Rečica, zapravo će se uskladiti s Croatia Airlinesom koji već 14-godinu dva puta dnevno leti iz Zagreba za Sarajevo:

„Posebno u slučajevima kada se radi o biznis putovanjima, jednodnevnim posjetama Sarajevu i poslovnoj klijenteli kojoj će se tako omogućiti brzi jutarnji dolazak i, navečer, povratak iz Sarajeva.“

Povratna karta Zagreb-Sarajevo, s aerodromskim taksama, stajat će oko 110 eura, a direktor Rečica puno očekuje od sporazuma sa Croatia Airlinesom, kako bi ista karta vrijedila bilo za jedan ili drugi avion.

„Mi imamo planove da sa zimskim redom letenja napravimo neki dogovor s Croatia Airlinesom, tako da to bude zajednički let. Sedamnaestog smo maja imali i promo-let za Beograd. I, kao i za Zagreb, tako i za Beograd, letimo 6 puta sedmično.“
XS
SM
MD
LG