Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Šef misije MMF u Srbiji podržao mjere vlade za najugroženije


Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Albert Jeger danas je pozitivno ocijenio planirane interventne mjere vlade pomoći najugroženijim građanima u Srbiji i nerazvijenim opštinama, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije.

Jeger je, kako se navodi u saoštenju, u razgovoru s delegacijom ministarstva na čelu s ministrom Rasimom Ljajićem istakao da briga o najsiromašnijima treba da bude prioritet svake vlade u uslovima ekonomske krize.

Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić je u razgovoru sa delegacijom MMF-a naveo da bi do kraja ove godine za paket mjera pomoći ugroženim građanima trebalo da bude obezbjeđeno 880 miliona dinara.

Zvanični razgovori Misije MMF-a i predstavnika Vlade Srbije i Narodne banke Srbije počeli su 17. maja, povodom četvrte revizije aktuelnog kreditnog aranžmana.

MMF je 15. maja 2009. odobrio Srbiji kreditni stend-baj aranžman od 2,9 milijardi eura za jačanje deviznih rezervi, a Srbija je do sad povukla oko 1,3 milijarde eura.
XS
SM
MD
LG