Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SE: Crna Gora što prije da usvoji zakon o izboru odbornika i poslanikaSkupština Crne Gore mora što prije usvojiti novi zakon o izboru odbornika i poslanika, i ratifikovati nekoliko bitnih konvencija Savjeta Evrope.Moraju se ojačati kontrolna uloga i administrativni kapaciteti parlamenta i unaprijediti borba protiv korupcije - ocjene su o Crnoj Gori koje je danas pred crnogorskim poslanicima i predsjednikom Paramenta Rankom Krivokapićem iznio Mevlut Čavušoglu, predsjednik Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Kako prenosi Radio Antena M, on je kazao da je Crna Gora, od kada je postala članica Savjeta Evrope 2007. godine, napredovala na svim poljima.Ali, je rekao i da je na sjednici u Strazburu prije tri sedmice naglašeno da je pred Crnom Gorom još mnogo izazova.

On je pozitivno ocijenio saradnju domaćih institucija sa izvjestiocima SE, kao i sa Haškim tribunalom. Posebno je afirmativno ocijenio politiku Crne Gore prema manjinama, koja, kako je kazao, može poslužiti kao dobar primjer drugima u regionu.

Krivokapić je kazao da je od 2007, za tri godine, Crna Gora od 77 ispunila 73 obaveze prema tom tijelu.

Čavušoglu se sastao i sa ministrom inostranih poslova Milanom Roćenom i predsjednikom Filipom Vujanovićem. Tokom dana će se sastati i sa premijerom Milom Đukanovićem.
XS
SM
MD
LG