Dostupni linkovi

Suđenje Pukaniću: krunski svjedok bolestan prikazani snimci video nadzora



Tomislav Marjanović, krunski svjedok na suđenju za ubistvo novinara i suvlasnika nedjeljnika "Nacional" Ive Pukanića zbog bolesti danas nije došao na glavnu raspravu pa su prikazane snimke video nadzora na kojima se vidi osoba s motociklističkom kacigom pod rukom kako šete u blizini mjesta zločina, a za koju USKOK tvrdi je optuženi Željko Milovanović.

Riječ je optuženiku kojemu se na teret stavlja da je u dvorište "Nacionala" na dan ubistva 23. listopada 2008. dovezao skuter s eksplozivom.

Na ranije prikazanim snimkama u sudnici zagrebačkog Županijskog suda, ali i u medijima vidjela se osoba koja s motociklističkom kacigom na glavi odlazi s mjesta zločina, nekoliko sati prije smrtonosne eksplozije. Iako se na tim snimkama nije vidjelo lice, USKOK tvrdi da je to bio Milovanović.

Na današnjoj raspravi su, pak, prikazane snimke te osobe s kapom na glavi i kacigom pod rukom, umotanom u novine. Snimke su to nadzornih kamera Hrvatske poštanske banke i Reiffeisen banke pored kojih je ta osoba prošla rukom skrivajući lice.Tužiteljstvo je iz snimaka izdvojilo neke fotografija na kojima se djelimično vidi i lice osobe slične Milovanoviću.

On je jedan od šestorice optuženih za ubojstvo Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, a sudi mu se u odsutnosti jer je uhapšen u Beogradu, gdje mu je nedavno također počelo suđenje za isto djelo, zajedno s navodnim finansijerom i naručiteljem atentata Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam te Milenkom Kuzmanovićem.

Zagrebačko suđenje nastavlja se u srijedu kada bi krunski svjedok Marjanović trebao iza zatvorenih vrata nastaviti odgovarati na pitanja obrane i sudskog vijeća.
XS
SM
MD
LG