Dostupni linkovi

Američki ambasador u Prištini osudio prijetnje braći Suroi



Američki ambasador u Prištini Kristofer Del osudio je prijeteće poruke upućene bivšem i sadašnjem vlasniku Grupe "Koha" Vetonu i Fljaki Suroiu. Del je rekao da je prijeteći zidni natpis koji je u četvrtak postavljen u Ulici Redžepa Ljucija "kukavički čin, nespojiv sa demokratskim vrijednostima".

On smatra da su prijetnje, čiji je cilj da zastraši ili podstakne nasilje protiv bilo kojeg pojedinca ili političkog protivnika neprihvatljive.

Del u pisanoj izjavi za medije, pozdravio to što su ovaj čin osudili kosovski premijer Hašim Tači i Vlada Kosova.

Del je rekao da su članovi porodice Suroji dugogodišnji prijatelji SAD i "pravi kosovski patrioti".

U Prištini je u četvrtak ujutro osvanula tabla sa natpisom "Ulica UDB-e Fljaka i Vetona Suroia", a spekuliše se da je povod za ovo serija napisa u listu "Koha ditore" o kriminalu Hašima Tačija i njegovog brata Njazi Tačija koji se sumnjiči da je oštetio Kosovsku elektroprivredu (KEK) za osam miliona eura.

Veton I Fljaka Suoroi su osnivači nezavisne medijske grupe "Koha", pod čijim okriljem rade "Koha ditore" i TV Kohavision. Ovi mediji su se u posljednje vrijeme, najviše od svih na Kosovu, bavili otrkivanjem kriminalnih radnji predstavnika državnih institucija.
XS
SM
MD
LG