Dostupni linkovi

Pucnjava u Bangkoku, pogođen vođa "crvenih"U centru tajlandske prestonice Bangkoka pogođen je Katija Savasdipol , poznatiji kao Se Deng ili "crveni komandant", i kako javlja BBC, pozivajući se na AP, u veoma je teškom stanju.

Pucanje je odjeknulo ulicama glavnog grada Tajlanda u blizini tabora u kojem već nedjeljama borave anti-vladini demonstranti, takozvane crvene košulje.

Izvještava se da je na jednoj velikoj obližnjoj raskrsnici došlo do eksplozije, nekoliko sati poslije isteka najnovijeg roka koji je vlada dala demonstrantima da se raziđu.

Nekoliko povrijeđenih prebačeno je u bolnice; među njima je i jedan od vođa protesta koji je pogođen hicem u glavu.

Grupe vojnika postavile su kontrolne punktove na glavnim ulicama koje vode u dio grada koji su demonstranti zaposjeli.Jedan očevidac navodi da je vidio kolonu od oko 200 vojnika kako se kreće ka utvrđenom taboru u poslovnom dijelu grada.

Prodavnice i poslovne zgrade su zatvorene a ne radi ni javni prijevoz.

Demostranti koji se okupljavju već više od dva mjeseca traže od Vlade premijera Abhsita Vedžijave da rapusti paralament i raspiše izbore.Premijer im je bio ponudio izbore za 14 novembar ali dvije strane nijesu uspjele da se dogovore.
XS
SM
MD
LG