Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Pakistan obećao saradnju sa SAD u istrazi o napadu u NjujorkuPakistan će u potpunosti sarađivati sa američkim vlastima u istrazi o Amerikancu pakistanskog porijekla koji je uhapšen zbog pokušaja aktiviranja bombe u automobilu u Njujorku, izjavili su danas pakistanski zvaničnici.

Američki ambasador u Islamabadu En Peterson razgovarala je sa pakistanskim ministrom spoljnih poslova Šahom Mehmudom Kurešijem, rekli su zvaničnici.

„Pakistan i SAD imaju aktuelnu, obimnu saradnju u oblasti antiterorizma. Ukoliko to bude zatraženo, proširićemo saradnju sa SAD do najveće mjere“, rekao je neimenovani zvaničnik.

Fejsal Šahzad uhapšen je pod optužbom da je prije tri dana dovezao automobil sa bombom na njujorški Tajms skver. On će se tokom dana pojaviti pred sudom u Mehnetnu.

Američki državni tužilac Erik Holder izjavio je da je Šahzad uhapšen na aerodromu Džon Kenedi, prilikom pokušaja da se ukrca u avion na letu za Dubai.Holder je dodao da je moguće postojanje međunarodne terorističke veze.

Američki mediji prenose da se Šahzad nedavno vratio iz petomjesečne posjete Pakistanu. Federalni istražni biro saopštio je da je tokom dana pretresena Šahzadova kuća u državi Konektikat.
XS
SM
MD
LG