Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SSSH najavljuje štrajk jednosatnim zaustavljanjem radaSavez samostalnih sindikata Hrvatske danas će najaviti akciju Solidarno zajedno u kojoj za sutra pozivaju na zaustavljanje rada na jedan sat. Sindikati su nezadovoljni Vladinim programom za gospodarski oporavak, piše HRT. Predsjednica Saveza Ana Knežević smatra da Vlada nema kompas te da se ne snalazi.

Predložena porezna reforma, na primjer, najviše će pogoditi srednji sloj, dok je istodobno moguće dobiti dividendu od milijun kuna, a ne platiti ni kune poreza. Svakim danom nestaje 200 radnih mjesta, a 83.000 ljudi radi bez plaće. SSSH tako najavljuje jednosatni štrajk upozorenja, a na Praznik rada najavljuju prosvjede na trgovima velikih gradova.

Ako ove akcije ne uspiju, Knežević predlaže generalni štrajk potkraj svibnja.

29. travnja u štrajk upozorenja idu i Hrvatski sindikat pošte te Republički sindikat radnika Hrvatske. Na štrajk u HP odlučili su se kako bi zaštitili radnike čija je egzistencija ugrožena lošim poslovanjem HP-a. U HP-u je zaposleno 10.700 radnika, a u protekle dvije godine njihov je broj smanjen za oko 1500 ljudi. Sindikati očekuju da Vlada napokon odluči što će učiniti s Poštom. Kažu da u ovom stanju neće preživjeti liberalizaciju tržišta nakon ulaska u EU.
XS
SM
MD
LG