Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Legija tvrdi da nije vlasnik spornog stanaBivši komadant Jedinice za specijalne operacije (JSO) Srbije Milorad Ulemek Legija rekao je da mu je stan u kući na Ceraku, u Beogradu, kupila Služba državne bezbednosti (SDB) 1998. godine novcem od Savezne uprave carina (SUC) i da on nije vlasnik stana.

Legija je na pripremnom ročištu za trajno oduzmanje njegove imovine predložio bivšeg direktora SUC Mihalja Kertesa i nekadašnjeg zamenika šefa SDB Franka Simatovića kao svedoke za te tvrdnje na glavnom ročištu, koje će se održati 20. maja.

Sud je u junu 2009. godine doneo rješenje o privremenom oduzimanju dela Ulemekove kuće od oko 178 kvadratnih metara, a Tužilaštvo za organizovani kriminal sada predlaže trajno oduzimanje, smatrajući da je nekretninu kupio novcem proisteklim iz niza krivicnih dela.

Ulemek je više puta osuđen na kaznu od po 40 godina zatvora - za ubistvo premijera Zorana Ðindića u procesu protiv "zemunskog klana", kao i za ubistvo Ivana Stambolića i četvorostruko ubistvo članova Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali.
XS
SM
MD
LG