Dostupni linkovi

Ganić optužio V. Britaniju da pomaže Srbiji "da preinači istinu"


Bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić nada se da će tim njegove odbrane pred londonskim sudom osporiti zahtev Srbije za njegovim izručenjem, a sve optužbe kojima ga tereti Ministarstvo pravde Srbije nazvao je "neutemeljenim i izmišljenim", javila je Federalna televizija (FTV).

Ganić je optužio Veliku Britaniju da pomaže Srbiji "da preinači istoriju", u vezi sa zahtevom Srbije za njegovo izručenje pod sumnjom da je počinio ratni zločin.

On je ovu izjavu dao novinarima ispred suda u Londonu na koji je došao na preliminarno saslušanje, dodajući da nije zadovoljan načinom na koji se Britanska vlada odnosi prema njemu.

"Čini se da Britanska vlada volontira kako bi obavila policijski posao za režim Slobodana Miloševića koji je, na neki način, još manje-više vrlo aktivan. Britanska vlada takođe je volontirala kako bi pomogla Srbima da preinače poglavlje o Srebrenici i drugim mestima gde je počinjen genocid", kazao je on.

U Londonu je danas održano novo ročište Ejupu Ganiću, na kojem je raspravljano o datumima za ekstradicijski proces. Naredno ročište pred londonskim sudom zakazano je za 20. april.
XS
SM
MD
LG