Dostupni linkovi

Bakijev: SAD i Rusija nijesu umiješane u sukobe u zemljiDosadšnji predsjednik Kirgistana, Kurmanbek Bakijev izjavio je danas da SAD I Rusija nijesu igrale nikakvu ulogu u sukobima u Kirigistanu. "Mislim da Rusija i SAD nijesu umiješane u te dogadjaje", rekao je Bakijev francuskoj agenciji AFP.

Bakijev je napustio Biškek i otišao na jug zemlje poslije žestokih sukoba u kojima je poginulo najmanje 76 osoba, a više od 1.500 je povrijeđeno. Kirgistanska opozicija je preuzela vlast poslije masovnih protesta i formirala prelaznu vladu do novih izbora.

Predsednik Kirgistana je ustvrdio da nije izdao naređenje da se puca na demonstrante. Bakijev je rekao i da je spreman da pregovara sa opozicijom, ocijenivši da je njegov glavni cilj da se spriječi gradjanski rat.

"Spreman sam da sjednem za pregovarački sto sa opozicijom", rekao je Bakijev ali i dodao da nema namjeru da napusti zemlju i podnese ostavku. "Ne očekujem rat. Moj glavni cilj je sprečavanje konflikta I građanskog rata", dodao je Bakijev .
XS
SM
MD
LG