Dostupni linkovi

Vanredna vijest

"Monitor": Hipo Alpe Adria banka poslovala sa Šarićem


Podgorička Hipo Alpe Adria banka imala je poslovne transakcije sa kompanijama i osobama povezanim sa Darkom Šarićem, glavnim osumnjičenim za šverc droge iz Južne Amerike za kojim je Srbija raspisala poternicu, piše crnogorski nedeljnik "Monitor".

Prema saznanjima "Monitora", banka je u januaru ove godine Darku Šariću i njegovom bratu Dušku odobrila viza kartice sa kreditnim limitima od po 20.000 evra, a list prenosi da je banka odobravala kredite i firmi Mat kompani čije se poslovanje takođe dovodi u vezu sa Šarićima.

Poslovanje Hipo Alpe Adria banke, kako navodi "Monitor", ispituje crnogorska Uprava za sprečavanje pranja novca.

Povodom medijskih napisa, uprava Akcionarskog društva Hipo Alpe Adria banke u Podgorici je saopštila da "nijedna od transakcija" koje su klijenti realizovali preko te banke "nije blokirana od nadležnih državnih organa" kojima je, kako je navedeno, dostavljena "potpuna i celovita dokumentacija" u skladu sa zakonima Crne Gore.

Prema objašnjenju uprave, sve dosadašnje, "bilo redovne ili vanredne", provere transakcija te banke "nedvosmisleno su potvrdile" da je "postupanje banke potpuno u skladu sa zakonima i pravilima koja važe u Crnoj Gori", navodi Beta.
XS
SM
MD
LG