Dostupni linkovi

Vanredna vijest

EU I SAD osudile napad u MoskviZvaničnici Evropske unije (EU) i SAD osudili su jutrošnje samoubilacke napade u moskovskom metrou u kojima je poginulo 36 osoba, a više od 40 ranjeno.

Američki predsjednik Barak Obama najoštrije je osudio napade i izrazio saucešće ruskom narodu zbog "užasnih rana i gubitaka ljudskih života".

"Američki narod je solidaran sa ruskim narodom u suprotstavljanju ekstremnom nasilju i terorističkim napadima koji pokazuju prezir prema ljudskom životu.

Osuđujemo ova zločinacka djela", piše u Obaminom saopštenju.Predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo je poručio da je EU sa Rusijom u borbi protiv svakog oblika terorizma, a predsjednik Evropskog parlamenta Ježi Buzek je rekao da terorizam "nikada nije opravdan".

Napade u Moskvi je osudila i Španija kao predsjedavajuća EU. Ukupno 36 osoba je poginulo u dva bombaška napada jutros u moskovskom metrou i pronađeni su posmrtni ostaci žena koje su počinile napad, izjavio je danas portparol Istražnog odbora ruskog Tužilaštva Vladimir Markin.
XS
SM
MD
LG