Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Inzko najavio zatvaranje ureda u Mostaru


Visoki predstavnik Valentin Inzko najavio je danas u Mostaru da će se mostarski ogranak Ureda visokog predstavnika (OHR), zaključno s 30. lipnjem ove godine, zatvoriti, istaknuvši kako ne postoje "dovoljno konkretni razlozi" za daljnji angažman cjelokupnog ureda OHR-a u Mostaru.

Na konferenciji za novinare Inzko je kazao kako ova odluka ni na koji način ne nagovještava zatvaranje cjelokupnog OHR-a.

Poručio je izabranim lokalnim dužnosnicima kako je sada vrijeme da oni preuzmu punu kontrolu i odgovornost za razvoj Mostara.

Istodobno je uputio i svojevrsnu kritiku građanima Mostara, poručivši im kako međunarodna zajednica ne može stvoriti grad koji će ispuniti želje njegovih stanovnika.

"Kada sami građani budu malo kritičniji i kada budu više u dijalogu s gradskim vlastima, kada im budu rekli što od njih očekuju, onda će i 'performans' političara biti bolji", zaključio je Inzko.

Nakon zatvaranja ureda u Mostaru, OHR će u gradu na Neretvi zadržati tim sastavljen od tri člana koji će pratiti događanja u Mostaru i Hercegovini.
XS
SM
MD
LG