Dostupni linkovi

Ahmetović insistira na provjeri na koji način je sastavljen spisak NVO


Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović pozvao je danas nevladine organizacije i institucije u BiH da se suzdrže od eventualnih političkih kvalifikacija vezanih za spisak od 45 bh. organizacija koje su navodno vezane za terorizam.

Komentirajući za Fenu medijske napise u vezi sa spomenutim spiskom, Ahmetović je ocijenio kako je pisanje medija o ovom slučaju otvorilo mogućnost Ministarstvu sigurnosti BiH i agencijama za provođenje zakona da poduzme neophodne aktivnosti na njegovom rasvjetljavanju.

Prema njegovim riječima, postojanje takvog spiska predstavlja ozbiljan problem za sve organizacije koje su na neprimjeren način dovedene u takvu poziciju.

Ministarstvo sigurnosti BiH je odlučno da veoma brzo i efikasno stavi u funkciju sve raspložive kapacitete kako bi istina o spomenutom spisku ugledala svjetlo dana i kako bi bila skinuta hipoteka sa svih onih koji su na nepravedan i neprimjeren način došli na ovu ili slične liste, kazao je Ahmetović.

Ministar sigurnosti BiH napominje kako će te aktivnosti na rasvjetljavanju činjenica u vezi sa spiskom spomenutih organizacija biti okončane veoma brzo, a nakasnije tokom naredne sedmice.

U vezi s tim, Ministarstvo sigurnosti BiH već je kontaktiralo relevantne policijske agencije i institucije i nakon obrade tih izvještaja bit će sačinjena kompletna informacija o spomenutom slučaju o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.
XS
SM
MD
LG