Dostupni linkovi

I Crna Gora će tražiti od Španije izručenje Veselina Vlahovića


Crnogorske pravosudne vlasti tražiće od Španije izručenje Veselina Vlahovića, zvanog Batko, koji je u BiH optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Iz Ministarstva pravde Crne Gore saopšteno je da su crnogorski pravosudni organi ranije naredili izdavanje potjernice za Vlahovićem, kao i da je juče Nacionalni centralni biro Interpola u Podgorici obavijestio taj vladin resor da je on uhapšen u Španiji, na osnovu međunarodne potjernice.

"Pravosudni organi Crne Gore naredili su izdavanje potjernice za Vlahovićem, jer se pred Višim sudom u Podgorici protiv ovog lica vodi postupak zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, izvršenog na teritoriji BiH", saopšteno je iz Ministarstva.

Izdavanje potjernice naređeno je i "zbog potrebe da se izvrši preostali dio kazne zbog razbojništva i nasilničkog ponašanja, koju je Vlahović izdržavao u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, iz kojeg je pobjegao tokom 2001. godine".

U saopštenju se dodaje da je Vlahović državljanin Crne Gore i da kod crnogorskog pravosuđa postoji aktivan predmet, pa to sve nalaže obavezu da se od vlasti Španije zahtijeva izručenje.
XS
SM
MD
LG