Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Grčka se neće obratiti MMF-u za rešenje krizeGrčka ni u kom slučaju neće pozvati Međunarodni monetarni fond (MMF) za rešenje ekonomske krize, izjavio je danas potpredsednik grčke vlade Teodoros Pangalos.

"Da, mogućnost obraćanja MMF-u je odbačena. Mi smo u evropskom sistemu, to nosi strateške prednosti, to je jedan strateški izbor", rekao je Pangalos u intervjuu za list "To Vima".

Naredne sedmice očekuje se dolazak u Atinu misije Evropske komisije, zajedno sa ekspertima Evropske centralne banke, i delegata MMF-a koji su zaduženi za tehničku ekspertizu. Oni sa grčkim vlastima treba da razmatraju napredak plana za oporavak grčke privrede.

Vlasti u Atini već su najavile seriju poreskih mera kako bi podržala sopstveni program stabilizacije čiji je cilj da se javni dug ove godine smanji sa 12,7 odsto bruto društvenog proizvoda na 8,7 odsto.

Evropski ministri finansija zatražili su prošlog utorka od Grčke da do 16. marta preduzme dodatne mere, ako se pokaže neophodno za postizanje cilja - smanjenja javnog duga.
XS
SM
MD
LG