Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sedamnaestoro uhapšenih na protestu desničarske organizacijeSedamnaest osoba je danas uhapšeno, a četiri policajca povređena na protestu desničarske organizacije u gradu Stouku u centralnozapadnom delu Engleske, a u neredima je oštećeno i više vozila, izvestili su britanski mediji.

Oko 300 pristalica Engleske odbrambene lige okupilo se kako bi protestovalo protiv islamskog ekstremizma, a do sukoba s policijom je došlo pošto su neki učesnici pokušali da probiju kordon koji ih je sprečavao da se sukobe s aktivistima antifašističkih organizacija.

Jedan od povređenih policajaca prebačen je u bolnicu, posle okršaja s demonstrantima u kome je policija koristila štitove i pendreke.

Uhapšeni su zadržani su zbog remećenja javnog reda i mira, nasilnog ponašanja i napada na pripadnike snaga bezbednosti, saopštila je policija u Stafordširu.

Desničarska organizacija Engleska odbrambena liga formirana je 2009. i do sada je organizovala više uličnih protesta protiv islama u Velikoj Britaniji, na kojima je takođe bilo nereda i hapšenja.
XS
SM
MD
LG