Dostupni linkovi

Slučaj Blaca: Uhapšen osumnjičeni za pokušaje ubistvaEuleks policija po nalogu istražnog sudije uhapsila je danas Dritona H. koji se sumnjiči da je učestvovao u dva pokušaja ubistva i dovodi se u vezu sa takozvanim slučajem Blaca.

Istragu o tom slučaju sprovodi Euleks policija pod nadzorom Kancelarije specijalnog tužioca, dodaje se u saopštenju Euleksa.

Bivši pripadnik Informativne službe Kosova (SHIK) Naim Blaca, koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru nedavno je reka da je navodno zajedno sa svojim kolegama po nalogu visokih zvaničnika Demokratske partije Kosova učestvovao u više ubistava od 1999. do 2006. godine.

On je naveo da je reč o 17 ubistava, pokušaja ubistava i pretnji i priznao da je ubio nekadašnjeg pripadnika Službe bezbednosti Ibuša Klokošija. Blaca je izjavio da su navodno njegovi glavni nalogodavci bili ministar odbrane u Privremenoj vladi Kosova, sada visoki zvaničnik DPK Azem Sulja, poslanik i visoki funkcioner Demokratske partije Kosova Džavit Haliti i drugi visoki funkcioneri DPK.
XS
SM
MD
LG