Dostupni linkovi

Fudbaleri Togoa žele bojkotovati Kup afričkih nacija


Fudbalski tim Togoa odlučiće danas da li će se povući sa Kupa afričkih nacija nakon jučerašnjeg oružanog napada na autobus sa reprezentativcima u Angoli u kojem je ubijeno jedno lice, a devet povrijeđeno, uključujući i dvojicu fudbalera.

Nekolicina igrača rekla je da želi da bojkotuje turnir poslije svega, kao i da im nije do fudbala kada su im saigrači povrijeđeni.

Jedan od funkcionera organizacionog komiteta Kupa afričkih nacija rekao je da će se turnir održati po planu. On nije želio da otkriva svoje ime za javnost, jer nije ovlašćen da razgovara sa medijima.

Autobus sa reprezentacijom Togoa napadnut je juče na graničnom prelazu Konga i Angole, gdje je nacionalni tim putovao na Kup afričkih nacija.

Povrijeđeni su rezervni golman Obilale Kosi i štoper Serž Akakpo, koji su prevezni u bolnicu u Kabindi, glavnom gradu istoimene oblasti.

Autobus je napadnut u blizini provincije Kabinda, na granici Konga i Angole. Ta oblast od 1975. godine ima problema sa separatistima, koji žele samostalnost od Angole.
XS
SM
MD
LG