Dostupni linkovi

Braća Šarić pod istragom za šverc 2,8 tona kokaina?




Krug umešanih u krijumčarenje 2,8 tona kokaina iz Južne Amerike proširen je i na braću Darka i Duška Šarića iz Pljevalja, objavile su beogradske "Novosti".

Kako list nezvanično saznaju, njihova imena su se pominjala od samog početka istrage, mada za njihovo povezivanje sa krijumčarenjem kokaina u tom trenutku nije bilo dokaza. Za sada istražni organi Srbije ne žele da otkriju kakve dokaze imaju protiv Šarića.

Akcija presecanja kokainskog kanala nazvana "Balkanski ratnik" počela je početkom avgusta 2009. godine, kad je BIA sa američkom agencijom za suzbijanje narkotika DEA dojavila da će iz Kolumbije u Argentinu doći nekoliko Srba i Crnogoraca u pokušaju da prošvercuju veću količinu droge. Dva meseca kasnije, u luci Santa Lusija, utovareno je više od dve tone najfinijeg kokaina spakovanog u sportske torbe. Plan je bio da se droga pretovari na prekookeanski brod i dalje ka Evropi.

Međutim, usledilo je hapšenje.

U Srbiji, su uhapšeni Željko Vujanović, koji je osumnjičen da je organizator kriminalne grupe, Marko Vorotović i Nikola Pavlović. Vujanović je, inače, blizak rođak Šarićima.Posle nekoliko dana uhapšeno je još pet osoba: Dejan Rakić, Miloš Pandrc, Radan Adamović, Dragan Labudović i Miloš Krgović.

Svih osmoro uhapšenih nalazi se u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, dok je jedan osumnjičeni u ekstradicionom pritvoru u Bosni i Hercegovini.

U Centralnom registru Privrednog suda Crne Gore na ime Darka Šarića ne vodi se nijedno preduzeće, a prema nekim informacijama, u Srbiji je vlasnik više hotela i diskoteka.U Crnoj Gori je predsjednik i glavni finansijer FK Rudar iz Pljevalja.
XS
SM
MD
LG