Dostupni linkovi

Gregorijan: Niko neće ucjenjivati Brčko


Supervizor za Brčko disktrikt Rafi Gregorijan saopštio je da nijedan entitet ne može da ima nikakvu vlast u Distriktu Brčko, koji je pod direktnim suverenitetom države, i da zato samo Državna regulatorna komisija za električnu energiju (DERK) može da vrši funkciju regulatora za Brčko, saopšteno je danas iz OHR-a.

Gregorijan je kritikovao izjavu gradonačelnika Brčko distrikta Dragana Pajića, koji je za današnji "EuroBlic" rekao kako ne zna da li će Brčko od 1. januara biti snabdjeveno strujom, jer mu je supervizor zabranio da potpiše produženje ugovora sa Elektroprivredom Republike Srpske (RS) zbog odluka visokog predstavnika koje bi trebalo da regulišu ovo pitanje.

''U Distriktu Brčko poštujemo zakon, i bilo kakav aranžman za snabdjevaje električnom energijom koje nije u okviru zakona ne može se sudski izvršiti. Stabilno snabdjevanje električnom energijom mora se zasnivati na nečemu većem od običnog hira jednog političara, što je bio slučaj posljednjih nekoliko godina i što stranka kojoj gradonačelnik pripada, SNSD, očigledno želi nastaviti", navodi Gregorijan.

On ističe da neće dopustiti da se Brčko ucjenjuje na, kako je naveo, tako nedostojan način i dodao da je Distriktu sada dostupno zakonito i količinski odgovarajuće snabdjevaje električnom energijom.
XS
SM
MD
LG