Dostupni linkovi

Netanjahu: Sad se vidi ko ne želi mir



Izraelski premijer Benjamin Netanjahu kritikovao je danas to što su Palestinci odbacili njegov predlog za zamrzavanje izgradnje jevrejskih naselja na Zapadnoj obali i ocenio da to dovodi u pitanje njihovu posvećenost miru.

"Odluka (o zamrzavanju gradnje) doneta je zato što služi širim interesima Izraela i danas je takođe jasno - onome kome do sada nije bilo jasno - ko želi mir i ko danas deluje kao da se protivi miru", rekao je danas Netanjahu na sednici izraelskog Kabineta.

Netanjahu je rekao da zamrzavanje izgradnje naselje, premda bolno, pokazuje svetu da je Izrael ozbiljan u nastojanju da postigne mirovni sporazum s Palestincima.

On je ranije najavio desetomesečno zamrzavanje gradnje naselja na Zapadnoj obali, koja bi trebalo da bude deo buduće palestinske države, u pokušaju da se ponovo započnu mirovni pregovori prekinuti pre godinu dana, a Palestinci su poručili da ta najava nije iskrena, budući da ne obuhvata istočni Jerusalim, teritoriju za koju smatraju da bi trebalo da bude deo buduće palestinske države, kao ni već započetu izgradnju 3.000 kuća na Zapadnoj obali.

XS
SM
MD
LG