Dostupni linkovi

Mesić tuži Petričića


Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić odlučio je da podnese privatnu tužbu protiv politikologa Darka Petričića koji je na Hrvatskoj televiziji izjavio da su Mesićevu predsjedničku kapmanju finansirali islamski teroristi i albanska mafija.

Petričić je u emisiji "Dosije.hr" istakao da je Mesić tokom svoje prve predsjedničke kampanje dosta duboko bio povezan s albanskim lobijem u Hrvatskoj, pa je kasnije mnogim ljudima bilo nejasno zbog čega "toliko drži tu neku muslimansku struju i muslimanski lobi", te kako će Mesića nakon mandata pratiti pridjev kontroverzan.

"U jednom trenutku je govorio protiv tajkuna koji su se obogatili preko noći, a s druge strane je od tih tajkuna uzimao donacije za svoju predsjedničku kampanju", rekao je tada Petričić.

Tokom gostovanja u emisiji povodom objavljivanja knjige "Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije", Petričić je kao aktere kriminalnog i korupcionaškog miljea u Hrvatskoj označio i Ivu Sanadera, Radimira Čačića, Juru Radića, Zlatka Matešu, Luku Bebića, Vladimira Šeksa i još mnoge poznate ličnosti hrvatskog političkog života.
XS
SM
MD
LG