Dostupni linkovi

Crna Gora spremna za demarkaciju sa KosovomCrna Gora spremna je na pregovore o demarkaciji granice s Kosovom, a oni će početi kada službena Priština to odluči, saopštio je pomoćnik ministra spoljnih poslova Crne Gore Dragan Đurović.

Đurović je za podgorički dnevni list "Vijesti" rekao da dinamika i termin pregovora zavise od Prištine i daje prvo potrebno doneti političku odluku o pregovorima, podsjećajući da Podgorica ima spremnu dokumentaciju o granici i da je između Crne Gore i Kosova administrativna granica katastarski utvrđena još 1953. godine.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Lutovac tim povodom je izjavio da Srbija neće priznati mogući dogovor Crne Gore i Kosova o demarkaciji granice, a zamjenica kosovskog ministra spoljnih poslova Vijora Čitaku rekla je ovih dana podgoričkim medijima da između Kosova i Crne Gore nema graničnoga spora i da će delegacije dve vlade uskoro početi da rade na sporazumu o demarkaciji na temelju administrativnih crta između pograničnih opština Peći i Rožaja.
XS
SM
MD
LG