Dostupni linkovi

Srbija i Italija zajedno na tenderu za Luku Bar ?



Italijanska Vlada zainteresovana je za partnerstvo sa srpskim kompanijama u cilju zajedničkog nastupa na tenderu za kupovinu crnogorske Luke Bar, saopštio je ministar infrastrukture Srbije, Milutin Mrkonjić.On je kazao da su srpskim privrednicima, koje predvodi vlasnik MK komerca, Miodrag Kostic, ostavljene dvije sedmice da se usaglase.

\"Nakon toga trebalo bi da uslijede razgovori sa italijanskim partnerima\", rekao je Mrkonjic listu Politika.

On je naveo da italijanska projektantska kuca Italfer, sa Saobracajnim institutom CIP, već radi studiju opravdanosti za modernizaciju pruge Beograd–Bar, koja je važna spona sa Lukom. \"Taj dokument bi za tri mjeseca, kada bude gotov, trebalo da pokaže koliko treba uložiti u željeznicu\", kazao je Mrkonjic.

Prema njegovim riječima, od toga će umnogome zavisiti i odluka da li će se ući u trku za kupovinu Luke.Predsjednik Srbije, Boris Tadic, saopštio je prošle sedmice na samitu u Rimu da je srpska Vlada spremna da sa italijanskim partnerima gradi autoputeve ka Crnoj Gori i Rumuniji, objedinjene u novi evropski koridor 11, ali i da modernizuje prugu Beograd–Bar.
XS
SM
MD
LG