Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Klinton: Nije u interesu SAD da ostane u AvganistanuSAD ne žele da dugo ostanu u Avganistanu, izjavila je danas američka državna sekretarka Hilari Klinton.

"To nije naš interes", dodala je Klintonova u intervjuu za televizisjku stanicu Ej-Bi-Si (ABC), u vezi sa očekivanom odlukom predsednika SAD Baraka Obame o strategiji prema Avganistanu, koja, između ostalih opcija, uključuje i mogućnost slanja dodatnih desetina hiljada vojnika.

Rekavši da avganistanski predsednik Hamid Karzai i njegova vlada mogu bolje da upravljaju zemljom, ona je rekla: "želimo da pošaljemo poruku da sada, kada su izbori završeni, želimo da vidimo opipljive dokaze da je vlada sposobna da više odgovara na potrebe naroda Avganistana".

Demokratija i funkcionalna vlada su nešto što mora da se dogodi, a ne da se samo govori o tome, "ali naš prioritet je bezbednost SAD - kako da sebe zaštitimo i da sebe odbranimo od budućih napada", ocenila je državna sekretarka SAD.

"Mi ne želimo da Avganistan ponovo postane rampa za lansiranje terorizma kao što je to ranije bio slučaj", rekla je Hilari Klinton i dodala da su to elementi koje predsednik Obama proučava kako bi doneo nabolju moguću odluku oko buduće strategije u Avganistanu.
XS
SM
MD
LG