Dostupni linkovi

Šimonović uputio novi izvještaj Brammertzu



Hrvatski ministar pravosudja Ivan Šimonović izjavio je danas da je Haškom tribunalu upućen novi izvještaj radne grupe u kojem je navedeno sve što je poduzeto u vezi s dokumentima koje od hrvatskih vlasti traži sudsko vijeće tog suda.

"U izvještaju piše sve što se napravilo, a mislim da se napravilo dosta", rekao je Šimonović, navodeći da očekuje brzu reakciju glavnog tužioca Serga Brammertza, koji uskoro podnosi pisani izvještaj Vijeću sigurnosti UN o suradnji zemalja sa Tribunalom.

Šimonović je dodao da je na tom poslu radilo 60 ljudi iz različitih državnih tijela i da su saslušani novi svjedoci, a od nekih su ponovno uzeti iskazi. Naglasio je da su pronadjena i neki dokumenti, ali, prema dosadašnjim analizama, to nisu dokumenti koja su "Brammertz najzanimljivija".

Kazao je da se radi ono što je Hrvatskoj naložilo sudsko vijeće, odnosno ili da se pronadju dokumenta ili da se objasni zašto ih nema.

Haški tribunal od Hrvatske traži takozvane "topničke dnevnike", koji se odnose na djelovanje hrvatske vojske u Kninu u akciji "Oluja" 1995. godine.
XS
SM
MD
LG