Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Swoboda o arbitraži izmedju Hrvatske i SlovenijeIzvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda, u Zagrebu je rekao da bi za arbitražu sa Slovenijom Europska komisija trebala predstaviti listu najuglednijih i najiskusnijih sudaca kako bi se odagnale sumnje u bilo čiju pristranost.

Swoboda se, kako je priopćeno iz Hrvatskog sabora, susreo s predsjednicom Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora s EU-om Vesnom Pusić s kojom je razgovarao o sporazumu o arbitraži između Slovenije i Hrvatske te o nastavku pregovaračkog procesa.

Evropski zastupnik je pozdravio pozitivne promjene u borbi protiv korupcije i reformi pravosuđa te je upozorio da postoje neke nedoumice u vezi sa stupnjem suradnje Zagreba s Haaškim sudom, stoji u priopćenju.

Izvjestitelj EP-a za Hrvatsku susreo se i s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem koji ga je upoznao s razlozima zbog kojih je većina zastupnika SDP-a u ponedjeljak bila suzdržana pri glasovanju o arbitražnom sporazumu u Saboru, navodi se u priopćenju iz SDP-a.
XS
SM
MD
LG