Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Uhapšeno osam osumnjičenih za pljačku u spiltuSrbijanska policija uhapsila je osam članova kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa pljačkom banke u Splitu, prenijeli su u srijedu beogradski mediji.

Kako se navodi, osim pljačke splitske pošte, uhapšeni se sumnjiče za više ubistava i razbojništava po Srbiji i njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Po riječima srbijanskog ministra unutarašnjih poslova Ivice Dačića, u pitanju je dobro organizirana skupina koju je predvodio ranije stradali Strahinja Rašeta.

Za pljačku pošte u Splitu se u odsutnosti sudi Zoranu Stevanoviću i Milanu Mitiću i njihovim pomagačima a među optuženima je, kako se dodaje, bio i Strahinja Rašeta, koji je poginuo u decembru 2008. godine, pri pokušaju postavljanja bombe pod automobil u vlasništvu Mitića.

Kako je istaknuo načelnik srbijanske policije Milorad Veljović, riječ je o veoma jakoj i organiziranoj kriminalnoj grupi, a kako policija sumnja, čak i jačoj od nedavno uhapšene grupe Darka Eleza.

"Ova grupa je poznata da je izvršila pljačku u splitskoj pošti, kada je ukradeno više od dva miliona eura. Očekujemo da ćemo hapšenjem ove grupe uspjeti rasvijetliti i određeni broj težih krivičnih djela počinjenih u proteklom periodu", dodao je Veljović.

Nakon što je srbijanska policija grupu pratila više od godinu dana, hapšenja su u Beogradu, Šapcu i Sremskoj Mitrovici izveli pripadnici posebnih jedinica policije, javljaju mediji.
XS
SM
MD
LG