Dostupni linkovi

Podgorica : Tužilaštvo će saslušati Kneževića



Više državno tužilaštvo saslušaće biznismena Ratka Kneževića vezano za njegove izjave medijima o ubistvima u Crnoj Gori i postojanju navodnog duhanskog kartela, saopćeno je danas iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

„Više državno tužilaštvo u Podgorici odlučilo je da Višem sudu – istražnom sudiji, podnese predlog za preduzimanje istražnih radnji protiv nepoznatih izvršilaca krivičnih djela ubistva izvršenih nad Goranom Žugićem, Darkom Raspopovićem i Blagotom Sekulićem“, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je odlučilo da, osim Kneževića, sasluša i više osoba koje je pominjao u izjavama datim medijima.

Cilj tužilaštva je otkrivanje izvršilaca tih krivičnih djela i rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je došlo do njihovog izvršenja.

„U saradnji sa Upravom policije , preko Nacionalnog centralnog biroa – Interpol Crna Gora, Vrhovno državno tužilaštvo preduzima radnje u cilju pribavljanja osnovnih podataka za ova lica, adresa na kojim su nastanjeni, kao i podataka o sudovima koji su nadležni za pružanje međunarodne pravne pomoći u državama u kojima borave“, kaže se u saopštenju.

Više državno tužilaštvo u Podgorici će, kako se dodaje, nakon prikupljenih podataka biti u mogućnosti da pripremljenu odluku o preduzimanju istražnih radnji uputi nadležnom sudu.
XS
SM
MD
LG