Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sarajevo: Ministarstvo sporta traži istraguMinistarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo (KS) s nevjericom je primilio vijest da su jučerašnji događaji uoči utakmice između Nogometnog kluba (NK) Široki Brijeg i Fudbalskog kluba (FK) Sarajevo odnijeli jedan mladi život, te zahtijeva od svih nadležnih istražnih organa da u što kraćem roku utvrde pojedinačnu odgovornost za počinjeno ubistvo, te da o tome obavijeste bh. javnost.

Ministarstvo je izrazilo duboko saučešće porodici poginulog Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo, te je u kontekstu zvaničnih izvještavanja s mjesta događaja, istaklo činjenicu da nijedan razbijeni izlog ili automobil ili bilo koja druga materijalizirana stvar ne može biti vrijednija od ljudskog života.

"Stoga apeliramo da sportu vratimo temeljne vrijednosti i da poduzmemo sve mjere koje će mu vratiti dignitet, te vjerujemo da će sport postati mjesto fer-pleja, a ne poprište sukoba s posljedicama kakve smo imali jučer u Širokom Brijegu", kaže se u saopćenju Ministarstva.
XS
SM
MD
LG